вівторок, 29 березня 2016 р.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ В ОЛЕКСАНДРІВЦІ ТРИВАЄ...

     Тиждень дитячого читання в розпалі. Як приємно бачити бібліотечні зали заповненими дітьми і чути їх веселий і радісний сміх. Що ж цікавого проходило в ці дні в бібліотеці і за її межами.
     23 березня в  приміщенні  НВК №3 з учнями 1-а класу(класовод Халаїм Г.В.) була проведений захід- бібліоресторан "Книжкова спокуса". Діти побували в гостях у книги-чарівниці, прийняли участь в грі "Чиї це речі", впізнавали героїв по малюнках, відгадували загадки про них. На закінчення зустрічі гості побажали дітям бути здоровими, жити у мирі, любити і берегти книги, багато читати




       На цьому незвичайному Тижні учні 4-го класу ЗОШ №1 (класовод Семеняченко Л.О) приймали участь в конкурсно-розважальній вікторині "Чарівний світ казок", конкурсі малюнків "Моя бібліотека"і перегляді літератури: "Хіт-парад новинок".

 Не менш ціковою для учнів 9-го класу пройшла інтернет-година "Книга незвичайна, книга віртуальна", на якій учні дізнались про шлях книги до читача у різних країнах.













    

пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Відкриття Тижня

   Вже традиційно у нашій бібліотеці Тиждень дитячого читання розпочався святом книги:"Забавні пригоди на Книжковій планеті." На свято завітали учні 3-а класу НВК №2


 ( класний керівник Дубинюк Л.М.), які ознайомились з славними традиціями зародження Тижня. Не менш цікавими, кумедними та захоплюючими були ігри, коли діти відгадували завдання" заховане  в повітряну кульку". Також учасники свята мали змогу проявити свої знання в інших ігрових конкурсах: розгадуванні казкового кросворду та складанні казкових пазлів. Весело й грайливо закінчилось свято, але не закінчилась зустріч з книгою.

Забавні пригоди на Книжковій планеті

       Щороку, в останню декаду березня приходить до бібліотеки традиційне і довгоочікуване свято - Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Впродовж усіх днів Тиждень наповнений зустрічами з найулюбленішими письменниками, іграми та вікторинами, різноманітними конкурсами та акціями, театральними виставами.

                            Програма Тижня   дитячого читання - 2016

День перший. Літературне свято "Забавні пригоди на Книжковій планеті"
День другий.   Бібліорена "Велике книгоплавання"
День третій.    Гра- тренінг "Книга створює людину"
День четвертий. Бібліотечне радіо "Діти читають дорослим"
День пятий. Конкурс малюнка " Моя бібліотека"
День шостий. Бібліоресторан "Книжкова спокуса"






середу, 2 березня 2016 р.


                                         Олександрівська районна бібліотека для дітей

                                                               Увага! Увага!
                                                                     Юні друзі!

              Районна бібліотека  для дітей повідомляє про те, що 25  лютого у селищі Олександрівка стартував             традиційний                           12-й Всеукраїнський конкурс дитячого читання

« Книгоманія – 2016 ». «Книгоманія-2016 » – це чудова нагода виграти подорож до Львова на Міжнародний дитячий фестиваль 13-15 травня, відвідати безліч цікавих подій і знайти друзів з усієї країни.


Нагадуємо, що конкурс проводиться серед учнів 6-7 класів в чотири етапи:

1-й етап відбірковий (25  лютого – 20 березня) проводиться в сільських  і шкільних бібліотеках району

2-й етап загальнорайонний  (21 березня – 10 квітня) проводиться в районній  бібліотеці для дітей.

3-й етап обласний ( 21 квітня) проводиться в місті Кіровограді  в обласній бібліотеці для дітей.

4-й етап підсумковий ( 13- 15 травня) Фестиваль дитячого читання у Львові.

Для того , щоб взяти участь, необхідно зробити чотири речі:

1. Зареєструватися до 1 березня 2016 року. Зробити це можна у дитячій або шкільній бібліотеці.
2. Читати книжки. Чим більше, тим краще. Але не перестарайся: якщо ти прочитаєш за такий короткий час більше 10 книжок, потім буде важко згадати і розказати, про що вони.
3. Скласти гарну розповідь про свою улюблену книгу і порекомендувати її іншим учасникам Конкурсу.
Відзнаки для учасників:

- переможці 1 етапу здобувають звання відповідно «Найкращий читач бібліотеки –2016 »;
- переможці II етапу здобувають звання «Найкращий читач району - 2016»;
- переможці 3 етапу отримують звання «Найкращий читач України – 2016 » і головний приз – поїздку до Львова на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія». Під час фестивалю переможці конкурсу мають насичену програму зустрічей з письменниками, конкурсів, квестів та інших розваг.

Для більш детальної інформації про проведення цікавого, пізнавального та класного Конкурсу звертайтесь в районну бібліотеку для дітей за адресою:
вулиця Незалежності України 58-а смт.Олександрівка