пʼятницю, 10 червня 2016 р.

Бібліотечні канікули - 2016

      Ось і закінчився ще один навчальний рік. Попереду літо – найулюбленіша пора для всіх дітей. Чимало хто мріє про відпочинок біля моря, дехто вирушить у захоплюючі подорожі до давно омріяних місць. Та чи можна уявити навіть найцікавіший відпочинок без книг, без можливості побути поруч із своїми улюбленими героями, опинитися в загадкових, незвіданих країнах?
Літні  канікули – унікальна можливість залучення до книги нових читачів, створення простору творчості і приємного спілкування з літературою для всіх бажаючих. Це гаряча пора також для бібліотекарів районної бібліотеки для дітей, коли дітям не тільки пропонують книги, а й організовують для них цікаве і змістовне дозвілля.
        Цьогорічні літні бібліотечні канікули в Олександрівській районній бібліотеці для дітей  розпочалися з обслуговування дітей, які відпочивають в пришкільних таборах з 01 по 16 червня 2016 року.
1 червня в Міжнародний день захисту дітей бібліотеку відвідали вихованці старшої групи дошкільного закладу №6.Для дітей бібліотекарі організували екскурсію по бібліотеці, цікаві розважальні ігри, поставили лялькову виставу «Колобок – супермен». А заохочувальним призом було – морозиво.
       Протягом інших днів працівники надавали інформаційні послуги та проводили пізнавально-розважальні заходи з дітьми, які відпочивають в оздоровчих пришкільних таборах НВК №2, НВК №3, ЗОШ №1. В рамках запланованих заходів «Бібліотечні канікули - 2016» в бібліотеці відбулися :
День Розваг (НВК №2 2-А, 2-Б кл), День Дружби ( НВК №2 3-А, 3-Б кл.,НВК №3 1-А кл), День Знайомств ( НВК №2 1-А, 1-Б кл.), День Здоров’я ( ЗОШ №1  5кл), День веселого Настрою. .
        Літні канікули продовжуються .  Працівники районної бібліотеки для дітей запрошують провести літній відпочинок з книгою, читанням, цікавим дозвіллям.











четвер, 2 червня 2016 р.

Святкує країна Дитинства

    Перші літні дні завжди розпочинаються з найпрекраснішого дитячого свята – Міжнародного дня захисту дітей.   В честь такої знаменної дати в Олександрівській районній бібліотеці для дітей пройшло свято: «Святкує країна Дитинства», на яке завітали вихованці старшої групи дитячого садочка «Сонечко» ( вихователь Скічко Валентина Савівна). Бібліотекарі підготували для дітей театралізовану виставу: «Колобок – супермен». А потім були веселі ігри: «Передай цукерку по колу», жива казкова вікторина «Поверни героя в казку»та інші. Наостанок зустрічі дітей чекав приємний сюрприз: всі учасники  написали свої найзаповітніші бажання на паперових голубах ( миру, здоров`я, злагоди, дружби всім людям планети), прив’язали до червоної кульки і дружно  відпустили в голубу далечінь.

      Ну, а яке ж свято без солодощів! Кожна дитина отримала по морозиву . Свято закінчилось, але чарівна пора -




 літо тільки розпочалось. Тож бібліотечні працівники побажали маленьким дітлахам веселих, радісних днів, добре відпочити, набратися сил і приходити до нас в бібліотеку.