четвер, 29 грудня 2016 р.

З Новим Роком!


      Новий рік! Чарівне, світле свято з подарунками, сюрпризами, побажаннями… Його зустрічають дома і на роботі, в школі і дитячому садочку…Свій вклад в створення загальної атмосфери свята в селищі внесли і працівники районної бібліотеки для дітей.
     28 грудня в приміщенні бібліотеки відбулася розважально- пізнавальна програма: «Святковий переполох, або з Новим роком!», учасниками якої стали учні 1-х класів КЗ
Олександрівське НВО №2 (кл. кер. Дюдюнова Т.А., Безносенко Д.О.) Діти  познайомились з історією створення найчарівнішого свята, різноманіттям новорічних традицій і звичаїв різних країн, приймали участь в веселій новорічній вікторині,  переглянули театралізовану виставу:» Добре, що кожен рік до нас приходить Новий рік!».
Весело і активно пройшли конкурси: «Прикрась ялинку», «Що росте на нашій ялинці», «В погоні за іграшкою», «Сніжколови». По закінченню міроприємства всі учасники отримали солодкі призи від Діда Мороза.
      Настрій у всіх присутніх на святі був святковим.  
Працівники бібліотеки бажають в Новому році всім користувачам миру, благополуччя і зустрічі з новими цікавими книгами і періодичними виданнями. Двері районної бібліотеки для дітей завжди відкриті для тих, хто дружить з книгою.


                                                                                                  
  

середу, 21 грудня 2016 р.

Чарівне Свято Миколая

   З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найбільшим і найрадіснішим для дітвори є свято Миколая. Відбулося воно і в  районній бібліотеці для дітей. На нього завітали вихованці дитячого садочка «Сонечко» (вихователі Савенко В.С., Снісар Л.П.) Діти з задоволенням прослухали бесіду бібліотекаря Литвин Н.Г. про свято Миколая та особливості його святкування в різних країнах світу, переглянули відеоролик  про земне життя Святого Миколая. Бібліотечні працівники потішили маленьких відвідувачів міні-виставою про лісових звіряток, якими також опікувався Святий Миколай. А потім було найцікавіше. В гості до малят проїздом завітав з величезним мішком довгоочікуваний небесний гість. Супроводжували його ангелятко та Кікімора з Лішим, які переконували Святого , що присутні дітки нечемні і неслухняні і не заслуговують на небесні гостинці. Але в них нічого не вийшло, тому що Миколай все знає і бачить. Всі хлопчики і дівчатка отримали дари від Святого. На святі лунали вірші, які діти підготували в дарунок  Святому Миколаю, лунав веселий і радісний сміх під час проведення конкурсів: «Лови сніжок», «Красуня- ялинка».
  Напередодні дня Святого Миколая  працівники бібліотеки разом з благодійниками завітали і до вихованців Поселянівського протитуберкульозного санаторію. Зустріч була надзвичайно доброю і щедрою на подарунки, які дітям дарував сам Микола Чудотворець.
   Сподіваємось, що свято залишиться у пам’яті кожної дитини надовго.
   Районна бібліотека для дітей щиро вдячна за солодощі для проведення свят підприємцеві Сергію Литвину та людям, котрим небайдужа доля дітей.













                                                 «ПРАВА ДІТЕЙ – ДІТЯМ»
    Під таким гаслом розпочався низкою заходів в районній бібліотеці для дітей Всеукраїнський тиждень Права, який щорічно проходить з 5 по 11 грудня.
   В читальному залі бібліотеки був проведений правовий ринг «Перехрестя мудрого закону», а 7 листопада працівники бібліотеки Литвин Н.Г., Баклан С.А.  завітали в КЗ «Олександрівське НВО№1» до учнів 4-го класу( класний керівник Козир К.П. ) з  уроком права «Кожна родина і кожна сім`я дарує дитині любов і ім’я.» Під час бесіди діти познайомились зі статтями Конвенції, дізнались про те, як важливо знати свої права, як потрібно правильно себе вести в різних ситуаціях. Діти з задоволенням переглянули відеоролик: «В країні прав і обов’язків»,  побували в казковім царстві, де обговорили різноманітні ситуації порушення прав казкових героїв. Підсумком заходу стала гра: «Дерево права». Позитивні емоції діти отримали виконуючи завдання гри -  на  праву і ліву сторону дерева повісити листочки з правами і обов’язками дітей.
   В  КЗ Олександрівське НВО №2 з учнями 4-Б класу ( кл. кер. Шпак С.О.) проведено інформаційну хвилинку «Правовий ключик для нашої малечі», а з учнями 7-А і 7-Б класів (кл. кер .Волошина М.Ф., Сисоєва І.С.) було проведено правовий колаж «Право – мистецтво добра і справедливості». Під час зустрічі учні переглянули слайдову презентацію «Права дитини», пограли в відеогру – вікторину  «Знай права», а також діти прийняли участь у проведенні конкурсу «Розумні квіти», грі «Права та обов’язки», «Так чи ні».
     Книги по правах дітей і інтерактивні форми роботи, які були використані при проведенні заходів, допомогли учням в доступній і зацікавленій формі отримати знання по такій важливій для них темі, як «Конвенція про права дитини».