понеділок, 29 січня 2018 р.

Величний день єднання

                                         

 
      День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. 
   Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.
   В районній бібліотеці для дітей оформлено в читальному залі книжкову виставку  «Соборна мати Україна – одна для всіх, як оберіг». А напередодні свята працівники бібліотеки провели годину державності «Величний день єднання». 

   Прикметно, що день Соборності припадає на період великої радості від Різдва Христового, радості людини , що благоговіє перед таїною Спасіння, переживає чудо великого оновлення. Утвердження єдності народу у соборній державі, чуття великої родини як у далекому 1919, так і сьогодні завжди було і є чудом оновлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар