пʼятницю, 17 лютого 2012 р.

Приємна новина

2009 року Міжнародний фонд "ВІдродження" започаткував Антикризову гуманітарну програмудля допомоги вразливим групам населення України. Програма також надає підлримку соціокультурним інституціям (закладам загальної середньої освіти, дошкільним навчальним закладам, сільським клубам, бібліотекам, музеям), а також громадським і благодійним організаціям,які реалізнють гуманітарні та соціальні проекти на основі співпраці з державними та місцевими органами влади. Наприкінці 2011 року було оголошено конкурс "Поповнення фондів сільських бібліотек та активізація їх культурно- просвітницької роботи з дітьми та молоддю".Оголошуючи цей конкурс, Антикризова гуманітарна програма прагнула активізувати життя сільських бібліотек, пожвавити їхню діяльність як місцевих культурних і просвітницьких центрів, сприяти їх перетворенню на центри громадської активності.
   15 лютого 2012 року було оголошено переможців конкурсу "Поповнення фондів сільських бібліотек та активізація їх культурно-просвітницької роботи з дітьми та молоддю": загальне число отриманих проектних пропозицій - 780, число підтриманих проектних пропозицій 82.
   Із підтриманих проектів від Кіровоградської області переможцями визнано три бібліотеки Олександрівського району: Олександрівську районну бібліотеку для дітей (директор Світлана Рула), Бірківську сільську бібліотеку (бібліотекар Віра Федоренко), Михайлівську сільську бібліотеку (бібліотекар Анжела Похил). Бібліотеки -  переможці матимуть право замовити літературу для поповнення фондів сільських бібліотек: районна бібліотека для дітей -10000 грню, Бірківська та Михайлівська сільські бібліотеки - літературу на 5000 гривень кожна бібліотека.
   Вітаю колег та читачів бібліотек з перемогою в конкурсі.

Немає коментарів:

Дописати коментар