суботу, 18 лютого 2017 р.

Небесній сотні шана й молитви за чисті душі, що злетіли в небо.

                     



   Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав найцінніше – своє життя заради нової України. Ніхто не в праві забути морозні дні лютого 2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті. 20 лютого назавжди увійде в історію України, як день жалоби і пам’яті.
   Напередодні цього дня Олександрівська районна бібліотека для дітей провела годину – реквієм «Небесній сотні шана й молитви за чисті душі, що злетіли в небо» для учнів 8-х класів НВО №2. Діти прослухали розповідь бібліотекарів про Людей з гарячими серцями і мужніми душами, які загинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній дкржаві, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. Також був переглянутий відеофільм про нашого земляка, Героя Небесної Сотні – Віктора Чміленка.
…Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Здригається українська земля на сході країни від гарматних пострілів, кулеметних черг, розривів мін. Знову гинуть на злеті молоді і сильні, вірні сини України… Як боляче стискається серце від того, що наша ненька-Україна знову у вогні і стражданні…
   І кожен з нас бажає одного: щоб над нашою рідною Україною було мирне небо. Таке безмежне і високе! І щоб кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливій, квітучій країні – Україні, яку щиро любимо і якою безмежно пишаємося!




Немає коментарів:

Дописати коментар