четвер, 16 листопада 2017 р.

Народів дружна сім"я



              

   16 листопада жителі багатьох країн світу відзначають Міжнародний день толерантності або День терпимості. Це свято було засноване в 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. День терпимості присвячений дотриманню прийнятої у 1995 році Декларації терпимості. Його мета полягає в тому, щоб зменшити по всій планеті випадки прояву насильства та екстремізму.
   Толерантність… У перекладі з латинської це слово означає терпіння”. У суспільстві толерантність – це терпимість до інших думок, поглядів, традицій. Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку. Тому, напередодні Міжнародного дня толерантності, в читальному залі районної бібліотеки для дітей юні користувачі мали можливість здійснити літературно-етнографічну подорож «Народів дружна сім`я», де познайомились з національним складом нашої країни, дізнались як і де проживають представники інших народів, дізнались про їх звичаї, побут, національний одяг.
А на закінчення подорожі бібліотекар звернулась до дітей зі словами: «Нехай кожен з нас і в цілому ваш клас, ваша школа, наше селище і наша Україна завжди будуть островами толерантності для усіх жителів великої планети Земля».

Немає коментарів:

Дописати коментар