вівторок, 18 червня 2019 р.

У центрі Всесвіту – дитина.


                                 









   1 червня – це перший день літа, який збігається з першим днем шкільних літніх канікул. В цей же день у багатьох країнах світу відзначається свято – Міжнародний день захисту дітей. День захисту дітей найстаріше міжнародне свято. Історія розповідає нам про те, що рішення про проведення цього свята було прийнято в Женеві в 1925 році. Це сталося на конференції, яка була присвячена питанням благополуччя дітей. 
   Так сталося, що ця подія відбулися 1 червня, внаслідок чого і свято Міжнародний день захисту дітей стали відзначати саме в цей день. У цього дня навіть є свій прапор. Навколо земної кулі знаходяться п’ять стилізованих фігурок. Земна куля символізує наш спільний дім – планету Земля. А п’ять людських фігурок різних кольорів (синього, жовтого, чорного, білого і червоного) виступають як символи різноманітності і терпимості. У Міжнародний день захисту дітей влаштовуються заходи для дітей, проводяться конкурси з подарунками, влаштовуються концертні програми, також різні виставки та пізнавальні заходи.
   Олександрівська районна бібліотека для дітей напередодні Міжнародного дня захисту дітей відкрила програму літніх читань «Книжкова естафета сонячного літа» святом «У центрі Всесвіту – дитина».
   На свято були запрошені учні 3А класу НВО №2 (класний керівник Дюдюнова Тамара Андріївна).
   Розпочалось свято на подвір’ї  біля бібліотеки. Гостей зустрічала Міні Маус, яка розповіла про історію Дня захисту дітей та запросила дітей до участі в іграх, конкурсах, які проходили біля бібліотеки та у читальному залі районної бібліотеки для дітей.
   Працівники бібліотеки підготували цікаві ігри,вікторини: кричалки «Літо – це супер!», гра «Книга знань», «Злови дракона за хвіст», «А я спритніший!», вікторини «Заховані числа», «Сонячна вікторина», «Відгадай прислів’я». Для всіх бажаючих працювала фотозона, де можна було зробити світлини з Міні Маус.
   Закінчилось свято під «Парасолькою – призом», де кожен учасник святкового дійства з закритими очима міг вибрати для себе в дарунок від працівників бібліотеки солодкий приз.
   Так відзначили в бібліотеці  найцікавіше і захоплююче свято – День захисту дітей! А найцікавіше ще попереду. Адже канікули тільки розпочинаються і тільки від нас залежить чи будуть вони цікавими і неповторними.
  


Немає коментарів:

Дописати коментар