понеділок, 29 січня 2018 р.

Понад Крутами вічність у сурми сурмить

   29 січня в Україні відзначається День пам"яті Героїв Крут. В цей день український народ згадує трагічну сторінку в історії нашої держави та вшановує пам’ять про юнаків , що загинули під станцією Крути, захищаючи молоду Українську Республіку.
   До цієї дати , протягом 25-30 січня в районній  бібліотеці для дітей діяла історико - патріотична виставка – пам’ять "Пам’ятаємо героїв Крут", біля якої для відвідувачів проводилася інформаційна хвилина, нагадуючи про подвиг молодих юнаків, які загинули цього трагічного дня. Для учнів 4-б класу Олександрівської філії  КЗ «Олександрівське НВО №1» проведено годину реквієм «Понад Крутами вічність у сурми сурмить». Під час заходу діти переглянули відео презентацію «Недооцінений урок історії. Герої Крут.»

   В День пам’яті героїв Крут в бібліотеці пройшов літературно-історичний репортаж « На Аскольдовій могилі Український цвіт» проведений спільно з працівниками районного будинку культури. Ведучі заходу Юрій Скорець та Ірина Гриневич розповіли присутнім про трагічні сторінки історії того січневого дня. Звучали вірші у виконанні працівників бібліотеки. Практиканти Олександрійського вищого училища культури – Каріна Черненко та Анастасія Агафонова виконали пісні «Герої не вмирають» з репертуару гурту «Вітер знає», «Бо їх уже нема» з репертуару Лани Данюк. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих. Захід закінчився покладанням квітів до символічного знаку Незалежності України.



Немає коментарів:

Дописати коментар