вівторок, 16 жовтня 2018 р.




    14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День Українського козацтва та День захисника України. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією.
В районній бібліотеці для дітей діє книжкова виставка «Скажи спасибі усім, хто край свій рідний завжди боронить», на якій представлені матеріали про героїв – гідних синів і дочок України, які захищають нашу рідну землю в цілому та кожного з нас зокрема.
   З нагоди Дня українського козацтва та Дня захисника України 10 жовтня  для учнів 9-А класу Олександрівського НВК КЗ «Олександрівське НВО №2» була проведена історична вікторина-подорож: «Гей, ви, преславні козаченьки». Бібліотекар розповіла дітям про історію українського козацтва, про походи та подвиги славних козаків. Під час заходу учні зупинялися на таких станціях:
1-ша станція: вікторина «Козаки – то слава України»
2-га зупинка: аукціон імен «Гетьмани України»
3-тя зупинка: конкурс майстерних художників «Найкращий портрет козака»
4-та зупинка: конкурс «Козацька кмітливість»
Всі учасники були активними та показали, що вони - гідні нащадки славного козацького роду та майбутні захисники України.



Немає коментарів:

Дописати коментар