середу, 3 жовтня 2018 р.


                                         «Читацька Республіка»
   Тільки не шукайте її на географічних картах, вона – в Олександрівській районній бібліотеці для дітей і в житті наших користувачів.
   Як і належить, у «Читацькій республіці» обраний президент, спікер парламенту, діє уряд на чолі з прем’єр – міністром, діють різні Міністерства. Громадяни «Республіки» можуть ставати депутатами та міністрами, пропонувати та затверджувати закони. Так, на одному з засідань були прийняті символи республіки – прапор, герб, гімн.
   Головний обов’язок кожного громадянина «Читацької республіки» - залучити до бібліотеки якнайбільше користувачів, і саме для цього проводиться акція «Читачами стають щодня».
   Щоб громадянам республіки, нашим читачам, було цікаво і вони із задоволенням приходили до бібліотеки, отримували нові знання, ставали розумниками – діє уряд, до складу якого входять 5 міністерств:
·       Міністерство Читання
·       Міністерство «Коло – book»
·       Міністерство Патріотів
·       Міністерство «Айболить»
·       Міністерство «Комп`ютерія»
Кожне Міністерство планує і буде втілювати різноманітні заходи протягом 5- ти років (по одному заходу в рік).
   В бібліотеці оформлено стенд «Читацька Республіка діє» з інформацією від кожного Міністерства про заходи, які пройшли в бібліотеці.
   Міністерство Читання – це широке коло  книг і читання. В рамках роботи цього Міністерства в цьому році під час Всеукраїнського тижня дитячої книги проведено бібліоквест «Книжкові іменини».
   У 2018 році для тих, хто хотів цікаво і корисно провести літні канікули дане Міністерство організувало конкурс на кращого читача літа «Чарівна квітка», за умовами якого право наклеїти квітку на облаштовану бібліотекарями галявину отримав той, хто у перші дні літніх канікул прочитав п’ять книг, а потім пелюстки додавались за кількістю прочитаних читай ликами книг.
   В бібліотеці оформлена імпровізована галявина з нашими читайликами – переможцями, яких бібліотека визначила наприкінці серпня. Всі учасники конкурсу будуть урочисто посвячені в громадяни «Читацької Республіки».
   Міністерство «Коло – book» - це яскраве коло друзів, це веселе коло спілкування, гри, творчості, це дружне коло партнерів, однодумців, затишне сімейне коло.
   Згідно плану роботи дане Міністерство для забезпечення корисного і цікавого дозвілля розпочало запровадження послуги «Бебігувернер» (нагляд за дитиною). Щосереди та щоп’ятниці з 14 до 17 години за дітьми від трьох до шести років доглядають бебігувернери: читають книги вголос, пропонують ігри і малювання, проводять майстер – класи з аплікації та ліплення, організовують перегляд улюблених мультфільмів.
   Слідуюче Міністерство, з роботою якого хочемо вас познайомити – Міністерство Патріотів.
    Як і попередні Міністерства, це Міністерство розробило план заходів на п’ять років. Роботу по патріотичному вихованню дітей здійснює в рамках даного проекту. В цьому році в нашій бібліотеці оформлено куточок «Моя найкраща, вічна і єдина, колиска і вітчизна – Україна» та створено краєзнавчу зону «Мій любий край – це серця рідна пристань».
   До Дня Прапора та Дня Незалежності України з вихованцями ДЗ «Світлячок» працівники бібліотеки провели мозаїку державних клейнод «Ти в усіх країнах Україна в образі нестримного крила». Завершився захід флешмобом «З днем народження, Україно!» та врученням солодких подарунків з флаєром – запрошенням до бібліотеки.
   Міністерство «Айболить» - робота якого направлена на просування здорового способу життя нашого майбутнього покоління.
   В бібліотеці створено зону «Чи бути здоровим – вирішуєш ти!», де діти не тільки читають книги і періодику, а й займаються грою в шахи, шахмати та іншими  спортивними розвагами. В цьому році в рамках проекту проведено годину – застереження «Шкідливі звички – шлях у безодню».
   Міністерство «Комп`ютерія»
  В бібліотеці створено інтернет – куточок «Для вас, майбутні програмісти».
З роботою, яка планується в рамках цього Міністерства на п’ять років та видавничою продукцією ви можете ознайомитись, завітавши до нашого імпровізованого Міністерства, робота якого направлена на допомогу в спілкуванні дітей з друзями через Інтернет, здійснення віртуальних мандрівок в різні куточки світу, пошук цікавої та необхідної інформації, яка допоможе у навчанні.
   Ось такі у нас читайлики! Вони завжди у курсі всіх подій, що відбуваються в бібліотеці, а допомагає їм в цьому стенд «Читацька Республіка діє» з інформацією від наших Міністерств про усілякі конкурси, подорожі, турне та інші заходи, у яких вони залюбки братимуть участь. Тому вони добре розуміють: відвідувати бібліотеку треба частіше, аби не пропустити чогось цікавого, адже скільки чудових книжок ще не прочитано!
   Тож запрошуємо всіх до «Читацької Республіки», яка діє в Олександрівській районній бібліотеці для дітей.
  
  


Немає коментарів:

Дописати коментар