понеділок, 28 березня 2022 р.

 






    В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України.

   З нагоди цієї події до бібліотеки завітали здобувачі освіти 6-А класу (класний керівник Стеблина Т.В.) з Комунального закладу «Олександрівський ліцей №2» на історичну подорож «Віднині і навіки з’єднані в одно». Учасники заходу дізналися про історичні події тих років, становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Під час заходу був переглянутий відеофільм  «День соборності України». Цікаво пройшла пордорож яка включала в себе наступні зупинки«Соборна», «Лексична», «Українська», «Державна» де відповідали на запитання, продемонструвавши свої знання з історії рідної держави. Потім діти створили композицію «Долоньки єднання» на яких відобразили власне бачення значення Соборності України.

        Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружньою, сильною, здоровою, щасливою.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар