понеділок, 3 липня 2023 р.

 Вчора 5 квітня в стінах Олександрівської бібліотеки для дітей відбулось тепле, радісне дійство – відкриття дитячої точки «Спільно», завдяки проекту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їх батьків, які постраждали внаслідок війни в Україні», що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

З приємністю працівники бібліотеки надали частину приміщення для облаштування дитячої точки і тепер на дітей чекає затишна, яскрава локація з сучасними меблями, пуфиками, іграми для розвитку та активного відпочинку дітей.
На відкриття завітало багато Олександрівських діток з батьками, а також діти, які переїхали до нас з тимчасово окупованих територій. Їх чекала весела розважальна програма від Кропивницького театру ляльок, адміністраторів точки. А ще на свято завітали офіційні гості: Тетяна Федоренко, керівниця програм Юнісеф в Кіровоградській області ,Віра Мендонца, заступниця голови Представництва Дитячого фонду ООН (Юнісеф) в Україні, Ірина Саєнко, голова Благодійного фонду «Безпечне майбутнє», Сергій Куліков, спеціаліст із захисту дітей дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Валентина Животовська, програмний координатор з питань психосоціальної підтримки сімей з дітьми Дитячого фонду ООН, Євгенія Крутоголов, директор Департаменту мистецтв Державного агенства України з питань мистецтв та мистецької освіти, Василь Скляренко, заступник голови Олександрівської селищної ради, Тетяна Половенко, секретар селищної ради, Людмила Гунько, начальник відділу культури та туризму селищної ради. В своїх вітаннях вони наголосили на важливості відкритті таких точок під час війни, де діти можуть спілкуватися, навчатися, розважатися та отримувати психологічне розвантаження. На заході було багато сміху, веселощів, діти дарували позитивні емоції своєю творчістю. На урочистому відкритті простору діти отримали цінні подарунки, які їм вручили представники від ЮНІСЕФ. Захопленню, радості дітей не було меж. Щиро звучали слова подяки.
Дитяча точка «СПІЛЬНО» в Олександрівці успішно стартувала!



Немає коментарів:

Дописати коментар