четвер, 9 березня 2017 р.

Шевченківські дні в бібліотеці.

                               
      Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.  Цими днями минає 203-я річниця від дня народження Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. Його твори допомагають осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.
       В приміщенні районної бібліотеки для дітей відбулася презентація книжкової виставки-вшанування «Наша гордість – безсмертний Кобзар», яку провела бібліотекар читального залу Світлана Рула. Присутні мали змогу ознайомитись з різними виданнями книг Т.Г.Шевченка, видань про його життєвий шлях, з експозицією малюнків художника Шевченка, надані Олександрівським районним краєзнавчим музеєм.
      Поетичний вернісаж «Слово Тараса  житиме в віках» відбувся біля пам’ятника Великому Кобзареві. Учні 4-а класу НВО №2 (кл.кер. Л.М.Дубинюк) вшанували пам'ять великого поета декламуванням віршів «Мені тринадцятий минало», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Тече вода з-під явора» та ін. Завершився захід підведенням підсумків конкурсу малюнка до улюблених Шевченківських творів «Вивчаємо і малюємо Шевченка». Всі учасники заходу були відмічені заохочувальними подарунками.



   

Немає коментарів:

Дописати коментар