середу, 21 грудня 2016 р.

                                                 «ПРАВА ДІТЕЙ – ДІТЯМ»
    Під таким гаслом розпочався низкою заходів в районній бібліотеці для дітей Всеукраїнський тиждень Права, який щорічно проходить з 5 по 11 грудня.
   В читальному залі бібліотеки був проведений правовий ринг «Перехрестя мудрого закону», а 7 листопада працівники бібліотеки Литвин Н.Г., Баклан С.А.  завітали в КЗ «Олександрівське НВО№1» до учнів 4-го класу( класний керівник Козир К.П. ) з  уроком права «Кожна родина і кожна сім`я дарує дитині любов і ім’я.» Під час бесіди діти познайомились зі статтями Конвенції, дізнались про те, як важливо знати свої права, як потрібно правильно себе вести в різних ситуаціях. Діти з задоволенням переглянули відеоролик: «В країні прав і обов’язків»,  побували в казковім царстві, де обговорили різноманітні ситуації порушення прав казкових героїв. Підсумком заходу стала гра: «Дерево права». Позитивні емоції діти отримали виконуючи завдання гри -  на  праву і ліву сторону дерева повісити листочки з правами і обов’язками дітей.
   В  КЗ Олександрівське НВО №2 з учнями 4-Б класу ( кл. кер. Шпак С.О.) проведено інформаційну хвилинку «Правовий ключик для нашої малечі», а з учнями 7-А і 7-Б класів (кл. кер .Волошина М.Ф., Сисоєва І.С.) було проведено правовий колаж «Право – мистецтво добра і справедливості». Під час зустрічі учні переглянули слайдову презентацію «Права дитини», пограли в відеогру – вікторину  «Знай права», а також діти прийняли участь у проведенні конкурсу «Розумні квіти», грі «Права та обов’язки», «Так чи ні».
     Книги по правах дітей і інтерактивні форми роботи, які були використані при проведенні заходів, допомогли учням в доступній і зацікавленій формі отримати знання по такій важливій для них темі, як «Конвенція про права дитини».

Немає коментарів:

Дописати коментар