суботу, 19 жовтня 2019 р.







                                   Скажемо булінгу -  ні!

  Україна - в першій десятці країн Європи за поширеністю булінгу з-поміж 11-15-річних школярів. Вона залишила далеко позаду не лише найбільш соціально благополучні Данію чи Норвегію, але й, приміром, Угорщину та Грецію. Такі дані наводить ВООЗ.
   На сьогоднішній день надзвичайно гостро постає проблема агресивних проявів у міжособистісних стосунках учнівської молоді. Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг, який можна вважати першим кроком до справжнього насильства та злочинної поведінки. Діти ж є найбільш вразливою категорією, вони соціалізуються, навчаються різним моделям поведінки, і, на жаль, булінг стає однією з таких моделей. Хулігани (булі) надзвичайно винахідливі. Новітній їхній «винахід» - кібербулінг, тобто знущання з використанням електронних засобів комунікації. В наш час він особливо популярний серед  старших підлітків.
   Тому з метою попередження насильства в учнівському середовищі, поширенню булінгу та його видів Олександрівська районна бібліотека для дітей з учнями сьомого класу КЗ «Олександрівське НВО №1» (шкільний бібліотекар Євгенія Миколаївна Воропай) провела бібліоподорож «Скажи булінгу – ні!» за слідуючими зупинками на станціях: Ситуативна, Повчальна, Психологічна, Толерантна.
    В ході подорожі розкриті такі поняття, як «булінг», види булінгу, наслідки такої поведінки для жертви та агресора, переглянуто та обговорено фільм з елементами шкільного булінгу. Учням надано поради, як діяти у разі виникнення такої ситуації у школі, до кого звернутись за допомогою.     
    Закінчилась бібліоподорож на станції «Толерантна» флешмобом «Зупинимо булінг разом!»
 

Немає коментарів:

Дописати коментар