середу, 30 червня 2021 р.








 

   22 квітня відзначається Всесвітній день Землі – загальнолюдське, символічне свято любові та турботи за наш спільний дім. У різних куточках земної кулі в цей день небайдужі до навколишнього середовища люди проводять різні яскраві та водночас корисні заходи, спрямовані на те, щоб нагадати всім і кожному про те, що людина є частиною природи, а не її господарем.

   З цієї нагоди на фасаді комунального закладу « Центр культури і дозвілля» відбувся святковий захід до Всесвітнього Дня Матері-Землі.    На святі лунали пісні «Файна весна», «Ой мамцю моя»  (вик. Марина Чересленко),  «Пісня солов’їна» (вик. Діана Гунько), «Лиш у нас на Україні», «Запроси мене у сни» (вик. Юрій Скорець), «Дикі гуси», «Коханий» (вик. Ліля Сирота), «Падали солодкі сльози», «Через дорогу» (вик. Альона Толкач), «Сама лучша» (вик. Богдан Шевченко), «Червона рута», «Анця» ( вик. «Жіноче тріо»). Бібліотека для дітей презентувала книжкову виставку «Не руйнуй гармонії земної». На виставці експонувалися книги та статті з журналів які знайомили присутніх з новими відкриттями і досягненнями наук про Землю. Тут можна було побачити книги з геології, екології, географії, охорони земель та природи рідного краю.

   Бібліотекарі  провели  акцію – заклик  що розпочиналася зі слова «СТОП» і висвітлювала проблему  яка кожній людині найбільше близька по збереженню нашої планети  ЗЕМЛЯ.

   Земля - наш дім, наша мати і ми нерозривно з нею пов'язані: як ми до неї ставимось - так і вона до нас.

   День Землі нагадує усім, що дії кожної людини можуть багато змінити, що коли мешканці одного міста подбають, аби природа навкруги була здорова, повітря і вода чисті, живі істоти процвітали, то кількість світових проблем зменшиться.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар