пʼятницю, 23 лютого 2024 р.

 Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших

❤❤серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб — МОВА. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.
Для 🙋‍♀️🙋🙋‍♂️🧏‍♀️здобувачів освіти 2 класу (кл. кер. Вихрист Н.В.) Олександрівської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» працівники бібліотеки для дітей підготували патріотичне лінгвозанурення «Мова-ДНК нації». Під час заходу діти дізналися про історію виникнення свята рідної мови та про тих, хто зберігаючи мову предків, став на захист рідного слова в своїх творах: І.Франко, Л. Українка, Т.Шевченко та ін.
Маленькі читайлики із задоволенням прийняли участь у мовознавчому квесті, складали українську абетку та підбирали прикметники до нашої української мови. Під час 🏃‍♀️🏃🏃‍♂️рухливих ігор діти перетворилися на трансформерів, які повинні були зобразити букви, задіявши всіх членів команди. Вийшло🥰🥰🥰 весело та цікаво. А всім присутнім підняли настрій не тільки цікаві та креативні завдання , а й 🎤🎼пісні про рідну мову, які звучали під час проведення заходу.
Ця зустріч з підростаючим поколінням показала, що для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Усі реакції:
Світлана Рула, Любов Журба та ще 26

Немає коментарів:

Дописати коментар