пʼятницю, 20 грудня 2019 р.


 Грудень-щедрий місяць на свята. Особливо на іменні: Андрія, Варвари, Миколая ,Савви, Ганни…та всіх не перелічити. Та найбільше ми чекаємо від 19 грудня-дня Святого Миколая. Дорослі і діти з нетерпінням чекають подарунків, хто: цукерків, іграшок, гарних речей, теплих слів і гарних усмішок.
  А  історія свята давня і цікава… Колись жив і служив Господу і людям єпископ Миколай. То був добрий і порядний чоловік. Допомагав усім, хто в Бога вірує, а найперше тим, кого спіткало горе. Свої дари вручав так ,щоб його не бачили. В шторм він врятував молитвою корабель і пасажирів, молитвою воскресив моряка, який впав з мачти, бідній вдові в тяжку пору допоміг. І завжди у нього вистачало милосердя і для бідного, і для багатого. Так віх ходить і донині, дарує добрим людям подарунки, злим-різочки, як нагадування про помилки.
  Отаку святкову історію-гостину почули дошкільники старшої групи  ДНЗ №6,  відвідавши  районну бібліотеку для дітей напередодні  дня Святого Миколая.  Працівники бібліотеки  приготували для маленьких відвідувачів  цікавий чародій- вечір « На гостині у святого Миколая». В стінах бібліотеки незмінною завжди є й залишається атмосфера добра і радості, яка налаштовує всіх на святковий настрій. Бібліотекарі ознайомили дітей з історією виникнення свята ( уривок лялькової вистави «Невідомий благодійник»).  Діти прийняли участь в  конкурсах: «Помічники Миколая, «Подарунки», «Морквинка для віслюка», «Сніжкопробіжка».
   Усі учасники  отримали величезне задоволення, адже вони: відгадували загадки, грали в ігри. По закінченню заходу Свят
ий  Миколай пригостив  дітей солодощами.




















Немає коментарів:

Дописати коментар