пʼятницю, 12 березня 2021 р.

 














   Сьогодні, 25 лютого, виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури. Щоб  відзначити цю дату, у бібліотеці для дітей учні 6 А класу Олександрівського НВК КЗ «Олександрівське НВО №2» взяли участь у літературно-мистецькій композиції «Співачка зорі провідної». До цієї дати було оформлено книжкову виставку «Я в серці маю те, що не вмирає», на якій представлена література про життєвий шлях письменниці та її дитячі твори . З розповіді бібліотекарів діти довідались про життєвий та творчий шлях Лесі Українки.
   Учасники заходу залюбки декламували напам`ять вірші Лесі Українки: «Надія», «Як дитиною бувало...», «Мрії», «Літо краснеє минуло», «Вишеньки», «Хотіла б я піснею стати»  та  переглянули уривок з драми – феєрії « Лісова пісня», взяли участь  у вікторині «Як ми знаємо Лесю Українку?».

   Розповідь бібліотекарів про цю мужню жінку в майбутньому формуватиме потребу в дітей звернутися до її віршів, які вчать любити Україну, любити і розуміти людей, бути чесними та справедливими.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар