пʼятницю, 12 березня 2021 р.

 




 Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року, тобто 3340 днів.

   Ті, хто повернувся після «служби в Афганістані» додому, хоч і підписували документи «про нерозголошення», однак з часом почали розповідати де вони були і що там довелося пережити. У народі їх назвали «афганцями», а влада – «воїнами-інтернаціоналістами».

    Одним із таких «афганців» є наш земляк, журналіст, письменник Анатолій Гай, уродженець села Бірки Олександрівського району, який написав понад 18 творів для дітей та дорослих і в багатьох з них розповідає про невідоме українському читачеві життя дітей, підлітків охопленого громадянською війною Афганістану.

   Працівники бібліотеки провели з учнями 4 класу заочну зустріч з Анатолієм Івановичем «Афганістан. Мій біль, моя пекуча пам'ять», познайомивши дітей з біографією письменника, його творами.

Адже, Анатолій Гай як військовий журналіст побував у багатьох «гарячих точках» планети: В’єтнам, Ангола, Афганістан, Нікарагуа, з квітня 2016 року по листопад 2017 року редагував військовий вісник 72-ї механізованої бригади «Знамено перемоги» в зоні АТО.

    Крім того, учні змогли переглянути фото з сімейного альбому нашого земляка.

Немає коментарів:

Дописати коментар